Joulukuun toinen päivä

Aatonaaton tarinakilpailut

Miivi VRL-13320 järjestää Syrjän Ratsutallilla 23.12.2017 KRJ:n alaiset kilpailut, joiden viimeinen osallistumispäivä on 20.12.2017. Kilpailut ovat avoimet kaikille. Luokkiin otetaan 30 osallistujaa, ja yksi ratsastaja saa tuoda yhteen luokkaan 3 hevosta. Sama hevonen saa osallistua kahteen eri luokkaan, mutta vain kerran yhteen luokkaan. Osallistujalta vaaditaan viisinumeroinen VRL-tunnus. Hevosen VH-tunnusta ei vaadita, mutta ilman sitä kilpailleiden hevosten kilpailustatistiikat eivät päivity hevosen VH-profiiliin.

Kilpailut ovat tarinakilpailut, eli luokkien tulokset suoritetaan arvioimalla luokkaan osallistuneiden tuotoksia. Tuotoksissa arvioidaan niiden humoristisuutta, sujuvuutta ja yllätyksellisyyttä, nyt haussa ei ole vakavamielistä asiatekstiä vaan yllättäviä juonenkäänteitä sekä rentoa otetta. Tekstien pituudella ei ole merkitystä, jos tehtävänannossa ei ole muuta sanottu. Voit kirjoittaa joko lyhyen raapustelun tai kokonaisen romaanin, sana on tältä osin vapaa. Kaikki luokat tuomaroi vastuuhenkilö miivi VRL-13320.

Osallistumiset vastuuhenkilön sähköpostiin sorsselis@gmail.com otsikolla KRJ joulutarina. Osallistumismuoto on seuraava:
Luokka/luokat nro (rv)
Ratsastaja (VRL-12345) - Hevonen VH00-000-0000
tarina

Luokat

1. Helppo B
Kilpailupaikka, Syrjän Ratsutalli, on syrjässä, kuten sen nimestäkin voi jo päätellä. Olet päässyt kilpailuihin menestyksekkäästi, ratsastanut jo ratasikin, joka on sujunut, miten se onkaan sujunut, ja nyt vuorossa on kotimatka. Kello on jo ties mitä myöhäiseksi venyneen startin jälkeen, ulkona on pilkkopimeää ja edessä kilometrikaupalla pimeitä metsäteitä ennen sivistyksen pariin pääsemistä. Kotimatka ei kuitenkaan suju aivan suunnitelmien mukaan. Mikä uhkaa kotimatkaasi? Hajosiko auto? Jäikö jotakin kilpailupaikalle? Selviätkö kotiin tämän vuorokauden puolella, vai pääsetkö palaamaan tallille vasta aattoaamun puolella.

2. Helppo A
Taas, huokaat. Joulun alla kilpailunjärjestäjillä tuntuu olevan tapana koristella kilpailupaikat mitä ihmeellisimmin tavoin. Syrjän Ratsutallin maneesi ei ole poikkeus; joululaulut raikaavat radiosta, säihkyvin koristenauhoin kiiltelevät kuuset reunustavat katsomon laitoja, tuomareiden tonttulakkien kulkuset kilisevät ja mitä kamalinta: kouluaidat on koristeltu kuusenoksin, joista roikkuu säihkyviä kuusenkoristeita. Onko tämä tuttu juttu menneiltä vuosilta vai meneekö ratsusi aivan lukkoon jouluisesta tunnelmasta? Kestävätkö sinun hermosi jankuttavaa joulumusiikkia ja kimaltelevia kuusenkoristeita, vai tekisikö sinun mieli käydä paiskaamassa radio seinään ja perua koko startti?

3. Vaativa B
Kilpaileminen juuri ennen joulua ei välttämättä ole kaikista fiksuinta, juuri nyt pitäisi olla kotona valmistamassa laatikoita, paistamassa kinkkuja ja leipomassa joulupipareita. Joulustressi on valtaisaa, sitä ei käy kiistäminen. Seuraako stressi sinua kilpailupaikalle? Vaikuttaako se suoritukseesi, huomaatko kouluradan sijaan käyväsi mielessä läpi lanttulaatikon ohjetta tai otatko mukaan kypärän sijasta tonttulakin? Vai muistatko ylipäätään lähteä kilpailuihin jouluvalmistelujen keskeltä?

4. Grand Prix
Päivän pääluokka edessä. Olet autuaan tietämätön muiden luokkien tarinoista, mutta hevosesi on kuullut muilta hevosilta kauhutarinoita tapahtuneesta. Miten se suhtautuu, mitä se on kuullut muilta hevosilta? Tekstin voit kirjoittaa joko omastasi tai hevosen näkökulmasta.

Osallistujat